Bramborové šišky s uzeným a špenátem

Bramborové šišky s uzeným a špenátem
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    50 minut
  • Porce
    4
  • Ready In
    60 minut

Bramborové šišky s uzeným a špenátem

Bramborové šišky s uzeným a špenátem je jednoduché a přitom tak dobré jídlo. Tyto šišky na slano vás jistě neurazí. Výsledná chuť je podobná plněným bramborovým knedlíkům s uzeným. K šiškám se rovněž hodí dušené bílé zelí.

Suroviny na bramborové šišky s uzeným a špenátem

  • 600 g brambor (ideálně varného typu B)
  • 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
  • 1 vejce
  • lžička soli
  • k podávání: uzené maso, cibule, sádlo

Suroviny na špenát

  • 450 g mraženého špenátu
  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • lžíce hladké mouky
  • sůl & pepř
  • 1/2 lžičky kmínu
  • smetana podle chuti
  • olej

Postup přípravy bramborových šišek s uzeným a špenátem

  1. Nejprve si připravte bramborové šišky. Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnou, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
  3. Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
  4. Nyní si připravte špenát. Oloupanou a nakrájenou cibuli najemno si orestujte do zlatova na oleji nebo sádle, přidejte prolisovaný česnek minutku restujte, zaprašte moukou a poté přidejte povolený špenát. Přidejte trochu vody (obzvláště u čerstvého špenátu), drcený kmín, sůl a 15 minut poduste.
  5. Nakonec vmíchejte 2 vejce za stálého míchání. Pokud chcete krémově smetanový špenát, přidejte i smetanu ke šlehání podle chuti. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Nakonec si připravte na sádle cibuli nakrájenou najemno a orestujte ji s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Jakmile bude cibule hnědá, podávejte k šiškám a špenátu.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..